HTML

budapestbamako

Friss topikok

  • beemer rider: ott voltunk. Hát igen hideg volt, de a norvégok 1 száll gatyában startoltak :-)))))) (2012.01.14. 18:45) Budapest-Bamako T-18 óra

Linkblog

Archívum

2012.01.15. 16:24 Bloghu Blogger

Az első nap...

Már Spanyolországban az elsők

Európában folytatódik a Budapest-Bamako

 

Az első célpont Verona volt, ahova este 10 és a kora hajnali órák közt folyamatosan érkeztek a csapatok. Két csapat kivételével minden versenyző leadta a versenylapját a reggel hat órás határidőig. A pontverseny értékelése jelenleg is folyik.

 

Többen lerobbantak, elakadtak már az első napon. Az 54-es Mizu csapat Nissan Terranoja és az 52-es csapat Sprint Time Mercédese korán megadta magát. Mindketten 400 kilométerre Budapesttől robbantak le. Nekik trélerezéssel és út menti motorbontással kezdődött a 2012-es Bamako. A csapatok SMS jelentései szerint nem adják fel. A hibák kijavítása után remélik "hétfőn beérik a csapatot".

 

A 62-es Batta 3Runners turbója Genovánál adta meg magát. A csapat rajongói tegnap este elindultak Magyarországról egy új turbóval, hogy a fiúk még időben beérhessék a mezőnyt.

 

A Spanyolországból rajtoló Vespás csapat tagjai már Afrikában vannak. A Bamako mezőnyéből ők érkeztek meg elsőnek Marokkóba. A cseh Trabant és Kispolski remekül vették az első napot. Ők nemrég hagyták el Monacot.

 

A legtöbben jelenleg a francia Riviérán autóznak 10-15 fokos melegben, de a gyorsabbak már Barcelona közelében járnak. Ma hajnalban kezdetét vette a Budapest-Bamako három napos szuper maratonja. A közel 3000 kilométeres etapot 3 nap alatt kell megtenni. Verseny feladatok csak Marseille-ig vannak, hiszen az egyik lehetséges áthajózási lehetőség a Marseille melletti Sete lett volna. A komptársaság nemrégiben csődbe ment, ezért minden csapatnak le kell mennie Dél-Spanyolországba.

 

 

A szuper maraton befutója szerda hajnalban lesz a marokkoi Derkoua Oázisban, a Szaharában. Nem hivatalos részeredmények a nap folyamán várhatók.

Szólj hozzá!

Címkék: budapestbamako


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbamako.blog.hu/api/trackback/id/tr813552057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása