HTML

budapestbamako

Friss topikok

  • beemer rider: ott voltunk. Hát igen hideg volt, de a norvégok 1 száll gatyában startoltak :-)))))) (2012.01.14. 18:45) Budapest-Bamako T-18 óra

Linkblog

Archívum

2012.01.20. 11:09 Bloghu Blogger

Hírek... (2012. január 19.)

Egy brutálisan nehéz napon vannak túl a versenykategória résztvevői. A Merzoguától északra lévő Derkoua Oázisból reggel fél ötkor egy homokdűne rendszerrel, majd sziklás és köves földutak hosszú kilométereivel kellett megküzdeniük.



A legendás szaharai oázis város, Zagora volt az első pecsétes ellenőrző pont helyszíne. Ali autószerelő műhelyében volt a félidő. Több szemfüles helyi mester már a földúton leintette a Bamakosokat és saját garázsába csalogatta őket, mondván, hogy ő Ali. A hatalmas konkurencia harcot vívó helyi szerelők egyike pedig azzal hirdette magát, hogy ő Szabó Gál András (főszervező) legjobb barátja.



Zagora után az Iriki sóstó és az azt körülvevő homokdűnék naplementekor köszöntötték a leggyorsabbakat. A tatai célba csak késő este értek be a versenyzők. Sokan pedig a kora hajnali órákban futottak célba.



Az autósok versenyében ádáz küzdelem folyik a magyar, holland, szlovák és norvég csapatok között. Hivatalos eredmény délután várható.



A quadosok közül a magyar versenyző, Szépvölgyi Ádám vezet. A norvég quad-csapat tönkretette az összes gumiját, és jelenleg Rabatban várakoznak egy gumikészletre. A magyar quados kis híján a sivatagban rekedt, amikor egy kiszáradó félben lévő tócsában a sárban ragadt. Az arra járó Gálffy Szilárdék (001) csörlőzték ki őt a sárból.



Tatában a kemény szaharai szakaszt kihagyó túra kategóriások közül is egyre többen bukkantak fel. Előkerültek a norvég Vespások is. Az angol pizzafutárok Rabatban vesztegelnek, ahol Mauritán vízumra várnak. A Trabantról, a kispolszkiról és a hawaii bogárháturól továbbra sincs hír.



A csapatok ma Tatooine Bólygó sivatagi tábor felé haladnak, ahol ma „Csillagok háborúja” jelmezes party lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: budapestbamako


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbamako.blog.hu/api/trackback/id/tr553601778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása