HTML

budapestbamako

Friss topikok

  • beemer rider: ott voltunk. Hát igen hideg volt, de a norvégok 1 száll gatyában startoltak :-)))))) (2012.01.14. 18:45) Budapest-Bamako T-18 óra

Linkblog

Archívum

2012.01.14. 19:33 Bloghu Blogger

Lángoszlopok közt rajtolt a Budapest-Bamako

Lángoszlopok közt rajtolt a Budapest-Bamako

900 kilométeres első etap Veronában ér véget

 

Ma reggel, kemény mínusz fokok és jeges szél formájában köszöntötte az első komoly akadály a Budapest-Bamako indulót. A szél reggel hétkor még a rajtkaput is elfújta és két óriás gázláng között gurultak át a rajt dobogón az indulók.

 

Harmincöt ország négyszáz versenyzője indult el a nem mindennapi megmértettetésen. A verseny kategóriában 35 csapat, a többiek a nevezési díj mentes "spirit kategoriában" vagy a túra vágtak neki a 8000 kilométeres távnak.

 

A flúgos futamok tradicióját követve az idei fapados Dakar is jelmezes rajttal vette kezdetét. A jelmez veresenyt a 152-es cseh Trabant Struggle nyerte. A zsűri véleménye szerint, a "legviccesebb, lemeghökkentőbb és a legbátrabb jelmez a volt az egy szál fürdő nadrágban és búvárszemüvegben megjelnő cseh csapat jelmeze". A minusz 5 fokos fagyban még ki is szálltak a jól fűtött Trabantból. A 300 Euros nyerményüket a Bissau Guineai árvaház javára ajánlották fel!

 

Ma a verseny kategória résztvevőinek a somogybabodi offroad pályán kellett néhány navigációs feladatot megtalálni. Szlovéniában és Olaszországban várt még rájuk egy-egy navigációs pont. A mai napért 20 pontot lehet kapni a pont versenyben, ami lényegesen kevesebb, mint ami a keményebb afrikai napokért jár.

 

A mezőny még úton van a mai cél fele Veronába. A versenylapok leadására holnap reggel hatig van lehetőségük a versenyzőknek. Feladásról, kiszállásról, komolyabb technikai gondokról még nem érkezett hír!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapestbamako


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbamako.blog.hu/api/trackback/id/tr373546498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása